18 Mart 2022

Hobi Edinmenin Faydaları

HOBİ EDİNMENİN FAYDALARI

Yapmaktan hoşlandığımız bir hobiye sahip olmak, bize neşe getirir ve hayatımızı zenginleştirir. Boş zamanlarımızda, eğlenme ve/veya yeni beceriler öğrenme fırsatı sunar.

Yeni bir hobi edinmenin en iyi yolu ise yeni bir şey denemektir.

Her birey benzersiz olduğu için ilgi alanlarımız ve hobilerimiz de farklılıklar gösterir. Ama gerçekten keyif aldığımız ve tutkunu olduğumuz bir hobi bulduğumuzda, ona bağlanabiliriz ve bu hobi artık hayatımızın bir parçası olur.

Herkesin en az bir hobiye sahip olmasının birçok avantajı vardır. Bu avantajların en belirgin olanları ise şunlardır:

  • Hoşunuza giden bir şeyle meşgul olmak, stresinizi azaltmanıza ve sabır duygunuzun gelişmesine yardımcı olur.
  • Sosyal hayatınızın gelişmesine ve başkalarıyla yeni bağlar kurmanıza yardımcı olur.
  • Öz güveninizi ve benlik saygınızı artırır.
  • Can sıkıntınızı azaltmaya veya ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
  • Yeni beceriler geliştirmenize yardımcı olur.
  • Yaşamınızı zenginleştirir ve size farklı bakış açıları kazandırır.
  • Kötü alışkanlıklarınızın ve zaman kaybınızın önüne geçmenize yardımcı olur.

Peki kendim için uygun olan hobiyi nasıl bulabilirim? İşte hobi edinebilmek için ipuçları:

  1. Çocukluk günlerinize geri dönün: Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, çocukken yapmayı sevdiğiniz şeyleri gözden geçirin. Çocukluğunuz çılgın ve özgür olduğunuz zamanlardı ve bir şeyi gerçekten sevip onu yapmayı istemediğiniz sürece asla yapmazdınız. Hala aynı şeylere ilgi duyma olasılığınız çok yüksek. Bu nedenle çocukken yapmayı en sevdiğiniz şeyleri hatırlamak, hobi edinmenize yardımcı olabiliriz.
  2. Kendinizi ölçmek için birkaç fikir deneyin: Nereden başlayacağınız sizi düşündürüyorsa, seçenekleri fazla değerlendirmeden içine atlayın ve bunlara nasıl tepki verdiğinizi görün.
  3. Gününüzü unutmanızı sağlayacak bir şey seçin: Sadece boş zamanlarınızı doldurmak için bir hobi edinme fikri size göre değilse, günün stresinden ve endişelerinden arınmanızı sağlayacak bir şey düşünmeye çalışın. Gevşemenize ve ruh halinizi dengeleminize yardımcı olan bir şey olmalı. Eğer bir tığ işi yapmak veya dil öğrenmek size iş gibi geliyorsa, o zaman bu sizin için bir hobi değildir. Size benim zamanım duygusunu veren, kişiliğinize ve ilgi alanlarınıza uygun bir hobi bulduğunuzda, sizin için bir etkinlikten daha fazlası olacak ve yaşamınızı zenginleştirecektir.
  4. Unutmuş olduğunuz geçmiş hobilerinize bir göz atın: Geçmişte başlattığınız ancak daha sonra hızla unuttuğunuz birkaç projeye geri dönün, belki de o proje sizin hobiniz olabilir.
  5. Neleri satın almayı sevdiğinize dikkat edin: Her alışverişe çıktığınızda kendinizi sürekli satın alırken bulduğunuz belirli şeyler var mı? Bunlar, bir sonraki hobinize ipucu olabilir.
  6. Kendiniz ile ilgili neleri değiştirmek istediğinize bir bakın.
  7. Size yemek yemeyi bile unutturan en son şeyi düşünün: Hatırlayın ve sizin için o anı bu kadar özel kılan şeyin “temelde” ne olduğunu düşünün.Aynı ya da benzer bir aktivitede aynı hissi bulup bulamayacağınızı test edin.

İlgili İçerikler

İYİ YAŞAM
İYİ YAŞAM
İYİ YAŞAM
İYİ YAŞAM
İYİ YAŞAM