09 Mart 2022

Doğal Temizlik Ürünleri

Doğal Temizlik Ürünleri

Çoğumuz çevremizde birçok kişiden doğaya ve insan vücuduna zarar vermeyen doğal temizlik ürünleri hakkında birçok şey duyuyoruz. Peki bu doğal temizlik ürünleri nedir, gelin birlikte göz atalım.

Beyaz sirke

Doğal ev temizliği dediğimiz zaman olmazsa olmazlarımızdan biri sirkedir. İçeriğindeki asit mikropları öldürür ve aynı zamanda yağ sökücüdür. Duş, banyo gibi su lekelerinin olduğu yerlerde ve diğer mineral kalıntılarının temizlenmesinde çok etkilidir.

Karbonat

Ciddi bir koku gidericidir ve beyazlatıcı özelliği vardır. Bütün fırçalanacak yüzeylerde rahatlıkla kullanılabilir. Aşındırıcı özelliği yoktur, bu nedenle güvenli doğal temizlik ürünleri arasındadır.

Boraks

Boraks veya sodyum borat, kabartma tozuna benzer, ancak daha güçlü bir temizleyicidir. Doğal bir ağartıcıdır ve çamaşır ve yüzeylerdeki kiri ve lekeleri çıkarmak için kullanılabilir. Boraks, doğal olmasına rağmen cildinizi, gözlerinizi veya nefesinizi tahriş edebilir; bu nedenle dikkatli kullanın ve çocuklarınızın, evcil hayvanlarınızın ulaşamayacağı yerlerde muhafaza  edin.

Arap Sabunu

Arap sabunu ahşap yüzeylere zarar vermeden temizlemesinin yanı sıra yaydığı koku sayesinde ahşapları haşereden de koruyacaktır. Arap sabunu alırken özellikle bitkisel yağ asitlerinden üretilmiş doğal olanı bulmaya dikkat edersek çok daha doğal bir tercih yapmış olursunuz. Arap sabununu kullanılırken suyla seyreltilerek kullanılmalıdır.

Bu malzemeler dışında ihtiyacınız olabilecek bir başka ürün ise bitkisel yağlardır. Doğal ev temizliği için şart olmasa da kekik, nane, limon, turunç, lavanta yağı gibi bitkisel yağlar kullanmak hoş kokulu bir temizlik yapmanızı sağlayacaktır.

İlgili İçerikler

İYİ YAŞAM
İYİ YAŞAM
İYİ YAŞAM
İYİ YAŞAM
İYİ YAŞAM